26.07.2021 г., 20:38 ч.

Къде се ражда обичта 

  Поезия » Друга
449 0 2

 

Къде се ражда обичта 

към роден дом и към Родина?

Къде цъфти? Къде изгрява тя?

Над малка дъхава градина?

 

Където рано сутринта

с мотичка мама пак копае.

Погалва росните  цветя,

усмихва се и с тях мечтае.

 

И може би в ръцете здрави

на моят дядо и на тати

понася ручеи, дъбрави,

припира дом на внуци да остави.

 

От тухли и от речен камък

не къща, а олтар свещен.

Да свети ярко с пламък,

да спомня за предците всеки ден.

 

А може би, с една лозничка 

забива корен в българска земя.

Расте, разлиства се, не спира

да дава плод на своите деца.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??