26.05.2015 г., 21:36 ч.

Къде си Човечност 

  Поезия » Философска
623 0 0

Къде си Човечност

 

През неспирните пламъци на ада,
някъде по средата на рая.
Пърхащи крила на детски пеперуди,
в капана на жилещите стършели.


Капят живи кристали от невинни очи,
струи от извора на притихнала душа.
Черни облаци, няма слънчеви лъчи,
въздуха разнася мириса на кръвта.


Думи  и молитви, брадва и тишина.
Очи втренчили се в огледлно отражение.
Спомени наопаки прелитат, без да питат.

 

Миг и още малко, глътка въздух и
молба за мъничко вода, но милост няма.
Милост реже на дълбоко! Кажи ми, човече,
кажи,... къде е човечността?

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??