2.05.2020 г., 1:25 ч.

Къде си тръгнал, малки ми човече 

  Поезия » Строги форми
509 0 0

Човекът нещо май, че се обърка

и тръгна да се мери с Бог, нали!

В творбите му инато зачовърка

да разгадае тайните. Дали?

 

И в плагиатството се осмели

да си помисли колко е велик.

Самозабравен в своите бели

с война ще се затрие само в миг.

 

Със атома играе си мъник

и се заканва с пръст на небосвода.

Говори, чуй, с технически език

и гаври се със цялата природа.

 

Къде си тръгнал, малки ми човече?

Без Бог не ще отидеш ти далече.

 

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??