24.12.2022 г., 9:44 ч.

Където си ти 

  Поезия » Друга
212 0 0

И пак ще поемеш по пътя далечен

със вятъра и с развети коси. 

Не слушай дори да ти казват "обречен"

животът е там където си Ти.

 

Животът е светеща улична лампа,

под нея топлите пръсти държиш. 

Животът разцъфва сред тихите стъпки

в крайбрежния бряг, по който вървиш. 

 

И пак е низ от безкрайното синьо.

В кафявото топло на поглед любим.

Животът е глътка от най-тъмното вино,

в мечтания сън когато заспим. 

 

Умира. Заспива и вечно се ражда

във семенце, стрък, цвят и роса. 

Животът е полъх, който разхлажда 

и бликнала в истинска радост сълза.

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??