1.06.2019 г., 0:05 ч.

Към българския народ с Любов!... 

  Поезия » Гражданска
237 3 1

 

 

 

Към българския народ с Любов!...

... българската нация е в депопулация

и въпрос на време е вече кога ще изчезнем...

 

Народе български защо ли

все влачиш робската съдба:

на Бог ли криво ти се моли,

илѝ Той криво те разбра!...

 

Все някой друг ти е виновен

за скапаното дереджѐ...

Къде е оня дух бунтовен

на някогашните мъже!...

 

Защо все в кръчмите основно

се биеш яростно в гърди,

но после тръгваш си виновно

в нощта на люшкащи тълпи!...

 

Лъжѐпророци си измисляш

и малоумно подир тях

вървиш със тъпа упоритост,

и суеверен, стаден страх!...

 

Че кой до днес ли те не лъга,

и обещава бъднинá!!!...

Не мислиш ли, че много дълго

на дъното си в тъмнина!...

 

Не помнят нищо ветровете,

ако не носят семена!...

Забравили са вековете

безброй могъщи племена...

 

... Защо в съдбата на обречен

и ти към бездната вървиш!...

... Забравил даже оня вечен

инстинкт в света: да се плодиш!...

 

19.01.2014

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аплодирам идеята на стиха и като майка на три деца - подкрепям!
Предложения
: ??:??