22.06.2006 г., 1:27 ч.  

Към Хера 

  Поезия
572 0 1

Върховна богиньо!


Царице 

на всички богове

олимпийски!


Блажена жено

на Зевса!


Майко на дъждовете!


Създателко,

на онези отрови най-змийски,

с които ревността разяжда

щастието, на браковете!


Сама покровителка, ти,

на брака свещени!


Бди от небето вечерно,

на Венера с окото

и пази връзките

най-съкровенни,

що на хората

даряват живота!

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??