Върховна богиньо!
Царице –
на всички богове
олимпийски!
Блажена жено
на Зевса!
Майко на дъждовете!
Създателко,
на онези отрови най-змийски,
с които ревността разяжда
щастието, на браковете!
Сама покровителка, ти,
на брака свещени!
Бди от небето вечерно,
на Венера с окото
и пази връзките
най-съкровенни,
що на хората
даряват живота!
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.
..................