Превърни се в гълъб бял, Сърце!
Полетù към своята любима!
Ти бъди самото писъмце -
чувството със обич всепламтима.
И кацнù в най- нежните ръце,
от душа да знае, че те има.
Да сияе нейното лице
от любов с усмивката пленима.
Да погледне тя в далечината
и със искреност да ме усеща.
Нейде там, без корист, на земята
влюбен някой в нея е с надежда.
Няма тук напразност и случайност.
Към сбъдване стреми се всеотдайност.
© Асенчо Грудев Всички права запазени