19.05.2017 г., 23:32 ч.  

Очукано стихотворение 

  Поезия » Друга
371 3 11

Когато денят ти очука те здраво,
когато си в дупка, дори и във яма,
когато да грохнеш си в пълното право,
засмей се на някой! Дори и на двама.

 

Когато умората бясно те гони
и вече да бягаш не можеш, поне
свърни се към нея с пакетче бонбони 
и двете седнете на чаша кафе.

 

Когато детето се тръшка - засмей се,
на злата съседка усмихвай се даже.
И всички да пуфкат и пъшкат - ти пей си,
пък кой прав, кой крив - времето ще покаже.

 

Когато денят ти очука те, знай,
че друг ден ще дойде, без капка умора
и късче надежда на някой друг дай,
че пълен светът е с очукани хора.

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??