Не искам слава и власт,
не искам тези пари!
Аз искам къщичка малка
сред буйни зелени треви.
Там баба меси погача,
а дядо подостря косá.
И тримата късно до здрача
стоим ръка във ръка.
А сетне в горната стая
присядам на мойто легло.
И баба до късно в омая
ми шепне за старите дни.
Аз искам къщичка топла,
аз искам старите дни!
Днес баба и дядо ги няма,
в сърцето ми къща блести.
© Хари Спасов Всички права запазени