14.08.2012 г., 11:11 ч.

Кът сякъ вечер 

  Поезия » Хумористична
821 0 2

Кът сякъ вечер

 

Въф оримака й шумну, задимену.
Преди час и климътика спряха.
И по- дубре, щот духа ми студену,
пък нощите мъничко захладняха.

 

Келнирът съ носи кът вихрушка,
дъ има лесну и нас дъ утсирвира.
Сякъш у г...зъ му има люта чушка-
без дъ гу викъш, се ти съ навира.

 

И тая вечер сички съ събрафми.
Ино сал ни ришифми общу зету.
Спорифми, ма тъй и ни разбрафми,
куе е първу: кукошката или яйцету?

 

Пък и за другу Грую нъ пудсети-
щот сички съ навъртат кръй риката.
Защо ини жини са мият сал ду кулинети,
пък другити надигат чак пулата?

 

И кАта вечер, чак луната кът прифърли,
въф споруви раздавами съ бес устатък.
Дукът накрай кръчмаря нъ исфърли
и с крак ни зададе начален тласък!

 

Ду другата вечер, пак!
Амин!

© Костадин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, че наминахте :
    sisidara (Сиси )
    klanabez (Таня )
    michele68 (Милан )
    Поздрави!
  • Това за келнера-много вярно...
    И за жените...
    Поздрав, дядо попе!
Предложения
: ??:??