25.12.2013 г., 18:32 ч.

Лакомник 

  Поезия » За деца
764 0 6

                                 ЛАКОМНИК

 

                        На баницата със късметите

                        таз сутрин рано налетя,

                        подхвана я откъм кюшетата,

                        за миг тавата опустя.

 

                        Останалите две рибета,

                        три круши и един банан,

                        преглътна ги от раз и към кюфтетата

                        посегна нашият гурман.

 

                        Крило от пуйката и две смокини,

                        пуканки и  жълт петмез,

                        за час трапезата ошета

                        любимият ни пекинез.

 

                        Заварихме го под елхата,

                        „ни лук ял, нито мерисал”,

                        закрил очички с лапичка,

                        във сладка дрямка онемял.

© Лордли Милордов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??