26.07.2012 г., 23:26 ч.

Лапсус 

  Поезия » Хумористична
512 0 2

– "Граматика" продават на пазара! –

осведоми ме нашият съсед.

И смигна закачливо през дувара:

– Братле, побързай, за да хванеш ред!

 

"Граматика ли ?!" – мисля с изненада.

На друг комшия тайно доверих.

А той допива чашката с наслада:

– От нея литър вчера си купих!

 

– Граматиката е наука! Смея

да го твърдя, съседе! – поясних

(граматиката сякаш ще възпея

в морфологично-синтактичен стих!).

 

Но от пазара друг съсед се връща,

залитайки, с бутилката в ръка.

– Мастика ли си пил! – го погва вкъщи

намръщена добрата му жена.

 

– Ооо, грам мастика нямма тука, Мимме!

Не... няммам, Мимме, никаква... вина.

За тоя... ллапсус... молля, извини мме! –

внезапно "грамматикът" изтрезня.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??