13.06.2018 г., 16:48 ч.

Лавандула 

  Поезия
943 2 5

Носи се лек, едва доловим лъх на лавандула,

нагрята от юнското слънце,

в долината, през средата на юни е така,

гюлът отдавна вече е течен,

земята трепери от жад,

долита пой на летни птички,

а вятърът дъха забравено.

 

Прекрасна земя,

каймак земя, както беше написал вдъхновителят в черешовите си води.

Долината.

© Илияна Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??