Jun 13, 2018, 4:48 PM

Лавандула 

  Poetry
974 2 5

Носи се лек, едва доловим лъх на лавандула,

нагрята от юнското слънце,

в долината, през средата на юни е така,

гюлът отдавна вече е течен,

земята трепери от жад,

долита пой на летни птички,

а вятърът дъха забравено.

 

Прекрасна земя,

каймак земя, както беше написал вдъхновителят в черешовите си води.

Долината.

© Илияна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??