2.04.2013 г., 20:11 ч.

Лазарка 

  Поезия » За деца
1679 0 4

ЛАЗАРКА

 

Нашта Сладуранка

днес е подранила.

Лазарка  ще  бъде

внучката ни  мила.

 

С пъргави  крачета

припка  тя  напета.

Слънчо ù се смее,

врабчо песен  пее.

 

Горе  на  стобора

Петльо кукурига:

Чувате ли, хора?!

Пролетта  пристига!

 

Бърза  леля Тошка -

пъстрата  кокошка.

Яйчица  раздава,

здраве пожелава.

 

Лазарките пеят,

тичат и се  смеят.

Радостни  са всички -

и цветя, и птички.

 

02. 04. 2013

 

ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК  НА  ДЕТСКАТА  КНИГА!

 

ВЕСЕЛА ПРОЛЕТ И БЕЗГРИЖНО  ЛЯТО,  МИЛИ  ДЕЦА!

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??