12.01.2014 г., 13:47 ч.

Леглото е моят единствен дом 

  Поезия
405 0 1

Умствено изостанало е утрото -

течението, по което се връщаме

върху вековните орехови пръстени.

 

Ние вече няма да се борим

с уханието на фосфорните птици

и техните треперещи недостатъци.

 

Спри тази лесна игра,

за да достигнем зелените етажи

на нашата лепнеща действителност.

 

Подземия на осквернените –

онези, които копаят над леглото ми –

моят единствен дом.

 

Завръщаме се по кардио-пътеките.

Кладенците вият като костенурки

и нощта се покрива с точици от съмнение.

 

Растителността се облизва алчно

при вида на воднистите гърди,

плюещи по лицата без лица.

 

Аз съм аватар.

И ти си аватар.

Но ти живееш в бездна

от заострени постижения,

а аз живея в леглото си –

Моят

Единствен

Дом.

 

(2013)

© Явор Боянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре дошъл. Тази опция на Word да слага главна буква на всеки нов ред е подходяща за английски и неподходяща за български.
Предложения
: ??:??