17.02.2009 г., 3:28 ч.

Леглото ти 

  Поезия » Любовна
666 0 0

Хлътнало, уморено, проскърцващо...

Колко ли си го тормозил?

Леглото ти.

Олтара ни.

Където тайно извършваме

ритуала си.

 

И то - леглото ти,

свидетел стана

на нещо ново,

красиво и чисто.

 

Любовта ни?

 

(„И какво е любов? И то е като живота, затрупваме го и рядко изживяваме напълно..”)

 

Говориш ми.

Думи.

Повтарям ги.

До запетая помня

какво си ми казвал.

 

Разбирам го напълно.

Разбирам те напълно.

 

Но пак боли...

и търпя.

 

Леглото ти

едва издържа.

Тежки станахме

и двамата.

Внезапно.

 

И то – леглото ти,

болезнено изскърца

(а душата ми изсъска)

под натиска.

Дори то чу думите ти -

а те трудни са...

за преглъщане.

 

И усмихнах се,

прикрих сълзите.

Прегърнах го -

леглото ти.

За да запазя

спомените.

© Енд ъф флауърс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??