14.09.2024 г., 12:33 ч.

Лежерно, на петък 13-ти 

  Поезия » Пейзажна
100 0 0

В превалящо лежерно – задрямалото пладне,
процеждат се лъчите на морно, бледо слънце,
наблизо се усеща дъхът на есен хладна,
дъгата заструява през грозде – златно зрънце.

 

Следобедът ленив е със чаша капучино,
шезлонг и одеяло, и книгата любима,
тераса със мушкато, смокинова градина,
а вкусната вечеря е с чаша бяло вино.

 

Прозява се светликът зад облаци от рози
и два смарагда хитро ме гледат от земята
протягаме се двете, заели бойна поза,
облечени във вечер и яхнали метлата...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??