23.07.2008 г., 11:59 ч.

Лек търся 

  Поезия » Гражданска
594 0 5
 

 

"Лек търся"

 

Роди ме, майко, отгледа ме,

а сега не познаваш какво ми е.

Погледни ме в очите, майчице -

сърцето отдавна къса се.

Сълзи капят, майко, проливат се,

на земята падат и в кал превръщат се -

черни, като душата ми, дето скиташе

и неверна, майко, му беше.

Виждаш ли, кажи? Разбираш ли?

Думи, да ме утешиш, намираш ли?

Че той от мене, майко, си тръгна,

а не зная как да го върна!?

Ако ли лек не знаеш, мамо -

аз всичко бих дала в замяна!

© Велина Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??