20.08.2014 г., 14:41 ч.

Лека нощ 

  Поезия » Друга
434 0 2

Желая „лека нощ“ на вас -

о, хора - дето можете да спите.

Проспивате прекрасни нощни часове,

когато тихо е навън и можете да чуете

неща, които през деня са скрити

в шума от всички вас създаден.

Във тишината на нощта

спокойно можете да доловите

сърцето на природата до вас,

самотно и напълно то изгубено,

загубено в мига превърнат в нощ.

Заспивайте във меките завивки,

унесени от мисли и мечти,

които всички вие искате да сбъднете

напълно в идващите дни.

……………………………………..

Вие спете, спете и не ме мислете,

аз нощите си посвещавам на сълзи,

които вие сте изплакали във дните,

когато аз съм спала до зори.

© Ана Ненчена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Със думите добри
    ти ме подтикна, окрили.
    Да спра да гледам във ноща,
    а да се радвам на деня!

    Благодаря за високата оценка и коментара Вал, както винаги е точно поетичен
  • Да чуваш в нощите красиви,
    да виждаш сред звездите дивни,
    обръщай сивотата в цветове
    и пак лети във синьото небе...
Предложения
: ??:??