Лекари*
Тая наша тревожна
и безсънна професия
без любов невъзможна е-
както обич без песен!..
И със нея живеем,
и със нея издъхваме,
и не можем без нея-
както скитник без пътя!..
Както вятър без въздуха,
топлината без огъня,
радостта без надеждата
и тъгата без спомена...
Еретично- безбожна
тя както Поезията,
без Любов невъзможна е,
тая наша тревожна
Професия!..
д-р Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени
тая няша тревожна Професия!...
Така е, много е тревожна и отговорна, и без Любов е невъзможна.
Знам го от личен опит!
Поздравления за красивата творба!