Нямах рокли... и скъпи обувки,
но пък имах красиви крака,
и със ловки, въздушни целувки
почнах много опасна игра:
Бях в обятия първо с дизайнер,
разхождах със него палта,
бях Лице и започнах без тайни
да обичам - събличам тела!
Но със модата бързо приключих,
минах пак на летален режим,
но вече носех - обувки на Гучи,
а лицето ми беше със грим.
И някак бързо - поведох хорото,
заредиха се маски с пари!
Нямах скрупули с никой, защото,
Бог със мен - това позволи!
Аз заставах под всеки прожектор,
покрай виден идиот или шут!
В грижи пъхах по някой директор,
а понякога в тежък банкрут!
Сред океан от богатства и слава
плувах със стил - Бътерфлай!
С кой да бъда - сама си решавах,
маратонът ми нямаше край!
Но веднъж, позакъсах с краката,
хванах лоши мазоли по тях...
и Бог реши да остана без стряха,
а от плуване май... окуцях!
И днес със скъпи и модни обувки,
и със рани по мойте крака,
няма кой да ми прати целувки -
нося слава на Лека жена!
Юри
Йовев
Юли 2019 г
© Yuri Yovev Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »