8.11.2022 г., 19:35 ч.

Лена 

  Поезия » Любовна
186 0 2

Къде е Лена да ми сготви боб чорба?

Защо, любима, тъй ме изостави?

Аз нямам вече чучулигова творба,

а плачещи очи и болни стави.

 

Цените на картофите се качват,

а тока да платя съм непосилен.

И сметките за парното ме мачкат,

без моята жена любвеобвилна.

 

Ще зъзна край радиатора самичък

с надеждата си ти да долетиш,

защото, Лена, още те обичам,

след топлата ни вечер във Мъглиж.

 

Туршии в буркани вече не засищат

и киселото зеле няма вкус на теб.

Без твоята целувка нямам нищо,

а моят свят е с цвят на вкиснат мед.

 

Копнея за милувката ти чиста,

лелея за очите - звънка рима.

Ела със мен морето да измислим,

далеч от всички в битовата зима.

© Йотор Амер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??