16.03.2012 г., 23:18 ч.

Лесната любов 

  Поезия
903 0 3
Не съм голям мъдрец, но знам,
че лесната любов оксиморон е.
И по-добре е да живееш сам,
отколкото все нея ти да гониш.
В началото си мислиш, че гориш,
по-късно сам си просиш огън.
Студът не позволява да заспиш
и тя за теб превръща се в тревога.
Не се залъгвай. С лесната любов
най-трудно се живее. Тя е празна.
Наместо тръпка слага апостроф,
краде вълненията ти на празник.
Бори се ти за трудната любов.
Болящата, красивата, прекрасна.
Със нея само свива се гнездо.
А огънят ù никога не гасне!

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??