27.06.2023 г., 9:43 ч.

Летен ден 

  Поезия » Строги форми
265 3 8

За лятото си имаше причина –
мушица – среброкрила еднодневка,
която в маранята ще затрепка,
ще пожужи, преди да си замине,

безгрижната усмивка на жасмина,
и паячето с тънката му плетка,
пленило тишината в златна клетка
и войнстващата врабчова дружина,

на слънцето оранжевата четка,
бурканче с гваш – разсипано в градина,
и пътникът с торбето на гърбина,

старицата с опърпана жилетка,
очакваща сред хладината синя –
да похортуват с Господ Бог двамина.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??