20.08.2014 г., 11:14 ч.

Летен дъжд... 

  Поезия » Пейзажна
545 1 2

 

Летен дъжд...

 

От много дни не бе валяло,

но духна вятър, притъмня:

изви, премина лятна хала

и дъжд внезапен се изля...

 

В небето мълнии трещяха,

присветваше небесна жар,

обезумели се въртяха

и птици както при пожар...

 

А после те се изпокриха...

За малко вятърът замря...

И стана тихо... Тихо,

когато Слънце пак изгря...

 

... С последните си капки бавно

в листата се укри дъжда,

но той (известно е отдавна)

си има с вятърът вражда:

 

и клоните се разлюляха

от порив духнал изведнъж,

и капчици се разпиляха

от сребърен брокат на дъжд...

 

Косто Качев,

20.08.2014.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??