11.06.2008 г., 9:55 ч.

Летен полъх 

  Поезия » Любовна
718 0 15
Прозвънява лятото със звън на камбана,
приласкава ни със седемструнна китара,
с токата и фуга, с неизменно белканто
и с песен лирична все ни приспива,
а зеници пълни с топлина, да не заспиват.
Ще бродим по улици, бъбриви потоци,
хванали се за ръце,  помежду ни цвете
дарява ни с полъх, да се обичаме повече.
И с него ще диплим полите на лятото,
с аромат и невинност изпълнили стаите,
ще наквасваме пламенно жарки устни,
ще проучваме влезлия нощен лъч лунен...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??