Две водни кончета във цвят индиго
танцуваха със слънчев лъч.
Реката ромолеше.Чувство диво
изпълваше ме. Бях със теб!
И не във другата измислена реалност.
Ти беше тук и толкова сега!
Със бясна скорост времето летеше,
а исках този миг да бъде вечността...
Ръка в ръка - поведе ме по горската пътека.
Почуствах твойта сила. Поисках да летя.
Със тебе стръмнина превзема се тъй леко!
И времето за малко върна ни във младостта...
Двете водни кончета нанякъде се скриха.
Загърна ни шубрака. Пак бяхме две деца -
момиче и момче, оставили зад себе си
гордост, предразсъдъци и суета!
Красиво беше! Миг от вечност.
Времето смили се. За малко сякаш спря...
Проплака птица и магията стопи се.
Полъхна вятър. После - тишина...
Сега потъвам. В спомена те търся.
Оставам да те чакам край една река,
където двете водни кончета в танца си умряха
и питам се: "Дали така умира любовта?"
Отново онзи слънчев лъч стопява тъмнината
и други водни кончета танцуват в утринта.
И аз разбрах!
Всеки ден със нова сила
преражда се и свети любовта!
© Красимира Желева Всички права запазени