16.02.2010 г., 14:33 ч.

Летене 

  Поезия » Философска
580 0 2

 

Във безсмислени кръгове

се въртим уморени,

от живота излъгани,

със криле изгорени...

И дотигнали слънцето,

осъзнаваме края...

Към земята стремглаво

днес летим от безкрая...

Толкоз бавно се вдигахме,

за да стигнем високо...

А пък сили не стигнаха...

И това е урока...

С огнен дъх ни попари

тази цел – тъй желана.

И мечтата ни стара

се превърна във рана...

Ето, идва стремително,

приближава земята...

Иде краят на дните ни.

И на полета кратък...

Ала... все пак опитахме!

 Да – летяхме!

Това е!

Щом успяхме да литнем,

 щом го можем и знаем,

значи все пак живяли сме...

пък дори и за кратко...

Значи все пак успяли сме

да избегнем от хватката

на земята и нейното

безвъзвратно притегляне...

Но към бездните зейнали

днес отново потегляме...

Дълъг път към небето...

А за миг – всичко губим...

Днес – от огън обзети –

със света се сбогуваме...

Позволихме мечтата

да ни вземе крилете...

като малка отплата,

че летяхме в небето...

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да – летяхме!
    Това е!
    Щом успяхме да литнем,
    щом го можем и знаем,
    значи все пак живяли сме...
    пък дори и за кратко...

    Това е!!!
  • Не се разделяйте с надеждата и със хубавите спомени!Много красив стих!
Предложения
: ??:??