1.11.2011 г., 12:26 ч.

Летни облаци 

  Поезия » Пейзажна
307 0 1

Летни облаци

 

Памучно бели облаци

надскачат планината.

Те идват чак

от южното море...

Рисуват фигурите си те

 горе, в синевата.

Там сякаш някой

нивата оре.

 

Заканват се да отмъстят

на пържещото лято...

И бързат във небето,

и растат...

Картината за мене е

от детството

позната.

След мъничко

светкавици ще загърмят!

 

Започнаха

цвета си да  променят...

Почерняват!

И вятърът донесе

своя  хлад...

Пълзят навсякъде,

гърмят,

небето притесняват!...

О, Господи,

дано не носят

град!...

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??