22.07.2020 г., 20:03 ч.

Летя ли, гълъбе... 

  Поезия » Друга
677 3 3

Живя ли, гълъбе, летя ли в здрача?

Или заспиваш в топлото гнездо?

Избираш слънцето. И сляп да паднеш.

И още миг до нейното крило.

Лети, не спирай, имаме минути.

Там – в светлото, не пускат мъртъвци.

Допри дъгата. И дъхът да свърши -

за обич и за милост се моли.

Везната трепва, греховете тегнат,

но чистата душа е птичи пух.

Прости на всички, спрели ти крилете,

небето ще те гушне в бял памук.

Летя ли, гълъбе, живя ли волен?

Броячът свършва... Беше ли щастлив?

Не падай в тъмното, легни в тревата -

щурецът пее, а смъртта мълчи.

 

 

 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Лети, не спирай, имаме минути.
    Там – в светлото, не пускат мъртъвци."
    Поезия и смисъл - прекрасно!
  • Не падай в тъмното легни в тревата-щурецът пее,а смиртта мълчи-много ми хареса има дълбок смисъл! Поздравления
  • Харесва ми жаждата за обич и красота, които живеят в стихотворението!
    Поздравления, Геновева!
Предложения
: ??:??