20.07.2011 г., 17:27 ч.

Левски 

  Поезия
513 0 2

Отвори се небето, звезда се появи,

роди се детето със сините очи.

Погледна жадно над скалите още в пелени,

с ръчици знаци нарисува и лицето скри...

 

Вилнеят вихрушки през вековете,

огнено име - в жарава гори,

Левски изгаря, но пише редовете

поколение ново и светят нови звезди!

 

Икона! Светиня с очи огнестрелни

в паметта ни до днес забива стрели.

Род и Родина - две думи изконни

сърцата белязват - любов ги теши...

 

Отвори се небето - звезда изгрява,

образът светъл блести.

На мен и на теб завет завещава:

по пътя на човека ти върви!...

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??