26.03.2024 г., 22:11 ч.

Лицемерие 

  Поезия » Философска
87 1 0

Приспах разголените мисли,

привидно ласкавия ден,
а самотата се замисли
за фалша от деня роден.

 

Пречупи залезът небето
и запечата този миг,
потръпна от тъга сърцето,
изхвърляйки безличен лик.

 

Прекърши се една корона,
предавана с безспорна чест.
Приседна болката на трона,
за да изтръгне злата вест.

 

Отрони се звезда красива
тъмата да дари с искри,
душата зърна самодива,
а утрото нощта изтри...

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??