18.06.2020 г., 4:34 ч.

Ухае на липи 

  Поезия » Друга
794 1 6

Липите корони поклащат,

уханни посрещат нощта.

Липите копнежи изпращат

на моята крехка душа.

 

Защо ли ухаят липите

под юнското топло небе?

Защо ли събуждат мечтите

в моето младо сърце?

 

Липите ухаят на лято,

ухаят на родния дом,

където след бялото ято

препускам по стръмния склон...

 

Ухаят на моята младост,

ухаят на първа любов...

Сърцето ми трепва от радост

готово за нова любов.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??