6.02.2022 г., 17:01 ч.  

Липови длани 

  Поезия » Любовна
279 5 9

ЛИПОВИ ДЛАНИ

 

Най-сгряващият чай е от липа.

Ще дойдеш ли да я берем по изгрев,

когато дворчетата още спят

и Бог прелиства вехтите си книги.

 

Потънали сред сладък аромат,

от ранно слънчице опиянени,

пчелици мантрите си ще жужат

за добрина и обич сме родени.

 

И цветовете като разстелем,

а въздухът започне да пулсира,

дано да може времето да спрем

две песъчинки в джоба на всемира.

 

А щом се спуснат пушек и мъгли

и есента разстели дрипав губер,

спомни си как щастливи сме били

и как не пожелах да те изгубя.

 

Студът ни дебне с ледени игли.

А чашата ти тръпне недопита.

Но вслушай се дори да завали,

в спасителния шепот на липите.

 

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??