16.09.2019 г., 22:17 ч.

Лирични миниатюри: Модус вивенди... 

  Поезия » Философска
690 0 1

Лирични миниатюри: Модус вивенди...

 

1.Модус вивенди

И ето: заживях без тебе,

а в улея на „Старата река“

Животът продължава...

– Пъстър и суетен...

О, можело е значи и така!...

 

2. В Новогодишната нощ

И отново в тази нощ съм сам

без свещи и бенгалски огън...

На кой подаръче сега да дам –

да го обичам... И да ме обича много!...

 

3. Реквием за Вечността

Столетия живяхме с Представата за Вечност,

но дойдоха Мъдреци от Ориента и разправят,

че нямало такава във Света –

отдавна вече..

И няма от къде да вземем!...

 

А каква надежда друга ни оставят

те: 

в свидливо отброеното Човешко време!?...

 

 

4. В часа на есенната равносметка

Часът на Есенната равносметка

дойде и ме направи луд –

една искра в душата ми засветка...

 

... А тя е заредена със барут!...

 

15.09.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми харесаха!
    Забавно си ги поднесъл, поздравления!
Предложения
: ??:??