Лирични миниатюри: Модус вивенди...
1.Модус вивенди
И ето: заживях без тебе,
а в улея на „Старата река“
Животът продължава...
– Пъстър и суетен...
О, можело е значи и така!...
2. В Новогодишната нощ
И отново в тази нощ съм сам
без свещи и бенгалски огън...
На кой подаръче сега да дам –
да го обичам... И да ме обича много!...
3. Реквием за Вечността
Столетия живяхме с Представата за Вечност,
но дойдоха Мъдреци от Ориента и разправят,
че нямало такава във Света –
отдавна вече..
И няма от къде да вземем!...
А каква надежда друга ни оставят
те:
в свидливо отброеното Човешко време!?...
4. В часа на есенната равносметка
Часът на Есенната равносметка
дойде и ме направи луд –
една искра в душата ми засветка...
... А тя е заредена със барут!...
15.09.2019.
© Коста Качев All rights reserved.
Забавно си ги поднесъл, поздравления!