26.09.2020 г., 19:21 ч.

Лисицата 

  Поезия » Друга
330 0 2

 

 

 

                                                             Лисицата

 

               -Коя си ти? – каза Малкия принц –

                Ти си много хубава.

              -Аз съм лисица – рече лисицата.

                                  А. дьо Сент-Екзюпери.

 

Недей ми дава всичкото, което имаш!...

Недей ми казва всичкото, което знаеш!...

Като религия бъди необяснима

и Тайната си опази до Края!...

 

А нека да сме сплав от незададени въпроси –

съзвездия от недостигнати желания,

но аксиомно: както е при успоредни о́си

и всеки да е своя път, но пак да бъдем заедно!...

 

24.09.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "А нека да сме сплав от незададени въпроси –
    съзвездия от недостигнати желания,
    но аксиомно: както е при успоредни о́си
    и всеки да е своя път, но пак да бъдем заедно!..."
  • Много красива загадка може да бъде жената. До побъркване.
    Харесвам тази мъжка гледна точка. И това стихо.
Предложения
: ??:??