16.11.2010 г., 15:21 ч.

~ Лист! (мъничък) ~ 

  Поезия » Бели стихове
1081 0 2

~~*

 

На дъното на вир голям

Лежало малко пъстро листче.

 

Самичко - милото посрещало нощта...

И Утрото посрещало самичко~*

 

Танцувало в самотната вода...

Брилянтни мисли

Нижело във огърлица~*

 

Събирало Мечти

от чашките на водните цветя -

СЪКРОВИЩА БИЛИ!!!

 

И пишело по песъчливата земя...

ИЗПИСВАЛО УХАННИ ЧУВСТВА~*

Чувства-Птица...

 

На дъното на вир голям

Лежало малко бяло листче.

 

Изпъстрено било със думи -

ДИШАЩ ХРАМ!!!

 

Рисувани цветя на

Крехка топла мисъл...

 

 

ЛЮБИМ!!!

Било изписано в единия му край~*

 

ЛЮБИМА!!!

Дишало в средата~*

 

ВЪЛШЕБНИЦЕ!!!

 

РАЗКОШ ОТ ЧУВСТВЕНОСТ!!!

 

ЛЮБОВЕН ХРАМ!!!

Стаени били в крайчеца мъничък

БЯЛ~*

 

 

ОРГАНЗА!!!

Бляскало почти на ръбчето

Със свян~*

 

ФЕЕРИЯ!!!

 

ИЗЯЩЕСТВО!!!

 

ВЕЛИКОЛЕПИЕ!!!

 

ВЪЛНУВАЩ СТОН!!!

 

ПИЩНОСТ!!!

 

МЛЕЧЕН!!!

 

СТИЧАЩ СЕ!!!

 

МИЛУВАЩ!!!

 

ЛЕЛЕЕЩ МИСЛИТЕ!!!

 

РИДАЕЩ  ТОН~*

Разпръснати били по ъглите...

 

А в цялото пространство между тях -

Емоциите били Властници~*

 

Царици - Увенчани с Плам...

Играещи си с Времето...

 

Невинно галещи

Самотните води

На този ВИР ГОЛЯМ~*

 

ЖИВЯЛО КРОТКО ЛИСТЧЕТО...

Не подозирало, че носи в себе си

такава Красота...

 

И ОЩЕ ПО-КРАСИВО СТАВАЛО,

Пречупващо през СМИСЪЛА НА ДУМИТЕ

 

ИДЕЯТА ЗА ЛЮБОВТА!!!

 

И Всеки Лъч...

НА ВСЯКА СВЕТЛИНА~*

 

УХАЖВАЛ ГО!...

А то присвивало очета

И с буквичките мили

Потривало носле,

което носело на себе си изписано

от Блага нечия ръка

Едно красиво слово~

Думата ДЕТЕ!!!

 

~&*~

 

За МИРА,

който получаваме от ДУМИТЕ

 

И за ЛАСКАТА ОТ  ТЯХ~*

 

Разказах ви...

15 ноември 2010 г

Л-Е

 

НО ПИТАШ МЕ...

 

С МЕЧТИТЕ НА ЦВЕТЯТА

Дето сбира ги...

 

КАКВО НАПРАВИ С  ТЯХ!? ~*

Къде остави ги...

 

Нали помниш ти...

Онези ЧУВСТВА-ПТИЦА!?

 

В ПЕРАТА ТЕХНИ

ВПЛЕТЕ ГИ!!!

 

~&*~

 

~ ЛИСТ! ~

       (мъничък)

 

http://www.vbox7.com/play:99295dd5 

 

© Л-Е Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??