25.12.2009 г., 18:53 ч.

Логика 

  Поезия » Хумористична
431 0 6

(из цикъл "Вицове в рими")

 В един участък полицейски курс
проведе се. По заповед отгоре
 най-умните, подбрани след конкурс,
ги учиха на логика, история
и прочие. На изпита обаче
един-единствен отговори вярно
на „сложната” логическа задача.
Началникът, ядосан солидарно
със своите служители, попита
 професора какъв е бил въпросът.
 „Елементарен. След кое от трите
му плавания с верните матроси
загива Джеймс Кук?” С треперещ глас
 нервиран шефът ядно промърмори;
 „Каква е тази глупост? Според вас
кой тука знае западна история?”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??