28.11.2017 г., 9:00 ч.

Логика 

  Поезия
262 0 4

Неверните събират доверия,

плачещите избухват в смях.

Вярващите коват суеверия.

Безсмъртното се превръща в прах.

Мечтите се сбъдват на прагматиците.

Мечтателите броят пари.

В парламента четат политиците

стихове в розов дим.

Бистрят световния ред търговците

в храма, пред свят олтар.

А на пазара безумни просяци

ризи последни оставят в дар.

И, натежал в безтегловна логика,

с гръм се продънва щастлив светът

и населяват го живи зомбита

и ни посочват правия път:

 

Делото на горките давещи се

е в ръцете на потопяващите.

 

27.11.2017

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??