Неверните събират доверия,
плачещите избухват в смях.
Вярващите коват суеверия.
Безсмъртното се превръща в прах.
Мечтите се сбъдват на прагматиците.
Мечтателите броят пари.
В парламента четат политиците
стихове в розов дим.
Бистрят световния ред търговците
в храма, пред свят олтар.
А на пазара безумни просяци
ризи последни оставят в дар.
И, натежал в безтегловна логика,
с гръм се продънва щастлив светът
и населяват го живи зомбита
и ни посочват правия път:
Делото на горките давещи се
е в ръцете на потопяващите.
27.11.2017
© Мария Димитрова All rights reserved.