14.10.2015 г., 19:59 ч.

Лоша вест 

  Поезия » Любовна
536 0 2

Лоша вест



На думи богат си –

речник пълен със престиж!

На действия – страхлив си,

безмълвна нота, погледни...и виж!

 

Душата ти – празна цяла,

от любов, покърнала за веч.

Тялото ти – факла догоряла,

и усмивка, излетяла надалеч...

 

Къде остана оназ‘ любов,

очите ми с която знойно галеше?

Ръцете ми, със трепет нов-

чакаха те, когато нощем завалеше...

 

Но ти и един път не дойде!

Избягал бе – може би със друга.

Във Франция, там нейде,

и наричаш я.... „моя съпруга“?

 

А аз съм тук – в леглото наше,

легнала на мокрия чаршаф.

Едно време ти над него бдеше,

и искаше от мене „автограф“.

 

Но тъй е във живота тъжен -

любимият става ти злочест.

А ти със нищо веч не си му длъжен,

и ставаш просто...лоша вест!

 

 

 

06.10.2015г.

 

 

© l.panterrra Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Тони! В този сайт може да се учи много!
    Поздрави!
  • Браво!!
    Всяко следващо твое стихотворение става все по-хубаво!
    Браво, Зори - чудесна си!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??