18.02.2017 г., 13:59 ч.

Луцифер 

  Поезия » Философска
714 0 0

 Той някога е бил възвишен светъл дух,

 наречен Луцифер – за облика си лъчезарен.

 Дошъл от  Висши светове преди епохи тук,

 но бил със суета и властолюбие покварен.

 

От светъл принц той станал княз жесток

 на мрака, злото и всеобщата разруха.

 Хармонията на света със хаос най-дълбок

 решил да замени, за да пребъде тука.

 

 Така от ангел Светлоносец станал Сатана –

 хилядолетен зъл  властител на Земята,

 обрекъл този свят да тъне в мрачина,

 докато новия Спасител не дочака.

 

Вместо блажени бъднини – живот нелек

 отрежда на човеците по пътя на раздора.

В заблуда и невежество от век на век

 държи умело сляпо вярващите хора.

 

 Вместо към райски висини – към ад дълбок

 от времето на Атлантида той Земята води.

 Ала печалната съдба на този стар народ

 поука трябва да е за сегашните народи.

 

 Че всяка  непомерна гордост или страст

 природните стихии силно разбунтува

 и ако разумът над тях не придобие власт,

 той няма дълго над материята да царува.

 

 Но има Сила похода на тъмните да спре

 и да прогони Луцифер от земните предели:

 Архангел Михаил от същата звезда дойде,

 родила Сатаната, но и Братята му Бели.

 

Така завършекът на тъмната епоха зла

 с Армагедон  открива ерата крилата,

 в която вечната борба за хляб и свобода

 ще бъде само от изкуството позната.

 

 Тогава мечът ще се прекове на плуг.

 Реката на живота  ще пои полята.

 Сам Бог ни обеща да бъде раят тук.

 Мир, труд и радост ще царуват на Земята.

© Никола Берчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??