Той някога е бил възвишен светъл дух,
наречен Луцифер – за облика си лъчезарен.
Дошъл от Висши светове преди епохи тук,
но бил със суета и властолюбие покварен.
От светъл принц той станал княз жесток
на мрака, злото и всеобщата разруха.
Хармонията на света със хаос най-дълбок
решил да замени, за да пребъде тука.
Така от ангел Светлоносец станал Сатана –
хилядолетен зъл властител на Земята,
обрекъл този свят да тъне в мрачина,
докато новия Спасител не дочака.
Вместо блажени бъднини – живот нелек
отрежда на човеците по пътя на раздора.
В заблуда и невежество от век на век
държи умело сляпо вярващите хора.
Вместо към райски висини – към ад дълбок
от времето на Атлантида той Земята води.
Ала печалната съдба на този стар народ
поука трябва да е за сегашните народи.
Че всяка непомерна гордост или страст
природните стихии силно разбунтува
и ако разумът над тях не придобие власт,
той няма дълго над материята да царува.
Но има Сила похода на тъмните да спре
и да прогони Луцифер от земните предели:
Архангел Михаил от същата звезда дойде,
родила Сатаната, но и Братята му Бели.
Така завършекът на тъмната епоха зла
с Армагедон открива ерата крилата,
в която вечната борба за хляб и свобода
ще бъде само от изкуството позната.
Тогава мечът ще се прекове на плуг.
Реката на живота ще пои полята.
Сам Бог ни обеща да бъде раят тук.
Мир, труд и радост ще царуват на Земята.
© Никола Берчев All rights reserved.