"Не искайте да бъда
Другия...
Ще си остана оня...
Лудия."
Любомир Деничин (longin)
Благодаря ти, Любо, сърдечно за тия куплети.
Благодаря ти, че ме накара да се замисля...
Трябва да си малко луд,
за да оцелееш...
В битието ни - ту пек - ту студ...
Луд си, щом се смееш
на проблемите, на глупостта,
дето ни разнищва...
Подлостта и завистта
са за духом низшите.
Издигни се с Дух без плът
над дребните страсти.
Край със злобата, гневът!
Виж, светът прекрасен е!
Време няма - не се май!
Забрави бедите!
Някъде ни чака Рай...
в нас пък Адът скрит е.
Мъдрост крият тез слова
точни и красиви:
(все повтаряйте, повярвали в това)
"Лудите, те да са живи!"
© Нина Чилиянска Всички права запазени