8.12.2022 г., 21:08 ч.

Лудница за Поети 

  Поезия
743 2 3

... и – нали със лудите в приюта

всички сме си малко тра-ла-ла,

тръгна и за мен мълва раздута! –

че ми плува в мозъка мъгла.

 

Че не знам къде съм, нито кой съм,

ни защо изобщо дишам тук.

И защо ли в стихове геройствам? –

къртя ги цял ден със сърп и чук.

 

Докторчето странно ме изгледа

и ми рече: – Братко, ти си луд!

Паякът над теб във гредореда

римички плете без много труд.

 

Скочиха ми трима санитари.

Сплетохме се в шеметно кълбо.

Биха ме – където който свари! –

усмирих ги с с Блок. И със Рембо.

 

И забравих малкото си име.

Скрих се в своя мъничък куплет.

Господи! – те моля. – Избавѝ ме? –

да съм жив във ужаса – Поет.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Писна ми от бездарни луди в поезията на България!
  • Понякога да си Поет е наистина истински ужас, но щом ни е дадено свисше, ще го изживеем някак си този живот, дори и да е труден, дори и да ни смятат за малко тра-ла-ла с нашите постоянни писаници и звучен римен пулс. Здравей, побратиме Валери!💜
  • Бог живее в теб, спасение няма.
Предложения
: ??:??