25.09.2024 г., 6:27 ч.  

Лудо младо, ама не по тебе 

  Поезия » Гражданска
81 1 0

Луди сме за връзване, ама с друга конотация.

Уж традиции, мъдрост, характер, величие, юнаци…

Традиционно криви сме, щом някой нещо не ни дава.

Не дай си боже пък концерт малко ни забави.

Мъдро констатираме - на никого не клякаме!

Пак прасета, тикви в парламента ще нахакаме.

Характерен спортът е за нас - силно любим го и мразим.

Отдаде ли се на Джокович да угодим - нема празно!

Велики сме, знаем всички, на пиене, псувни и манджа.

Симпатии за наука, труд, успех и буквите не храним.

През туй време… незначителни неща наоколо.

Луд по нея чупи ѝ ръцете. Сняг не пада, но падат покриви.

Рекорди на омраза и делене. Вода не трябва - нека ни вони.

Някъде загиват истински юнаци в наводнения, пожари и войни.

Корупция, изнудване, кражби и убийства - такава хубост!

Давай, Гришо! С теб сме, докато не загубиш!

 

© Валентин Стайков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??