2.02.2011 г., 12:59 ч.

Лудост ли е? 

  Поезия
1809 4 28

Лудост е, че може да обича,
да нарежда влюбени слова.
Клетвено в живота да се врича,
да дарява с цвете любовта.

Да разгаря факлата от страсти,
да разбулва тайни от сатен,
да полита със криле, безстрашно,
към света, за нея отреден.

Слънцето да вижда в синевата,
скрито зад злокобна тишина.
Да открива в изворче водата,
бликащо от стръмната скала.

Лудост е, че може да открива
в гневните стремеж към доброта.
Болката в сърцата, парцалива,
да съшива с лъч от светлина.

Лудост ли е?...  Не, не мисля!
Даваш ли със дружеска ръка,
вселената над теб разлиства
сияещо божествено  дъга.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??